Terugblik Dag van de Mantelzorg 2017 Bodegraven-Reeuwijk

Vrijdag 10 november en zaterdag 11 november heeft stichting SAM in het kader van de Dag van de Mantelzorg in Bodegraven een verwenavond en in Reeuwijk een High Tea georganiseerd. Het waren twee geweldige dagen waarin 100 mantelzorgers belangeloos in het zonnetje werden gezet door meer dan 35 vrijwilligers en onbezoldigde.

Met de aftrap op 10 november werd uit handen van wethouder Laura Leijendekkers namens de gemeente de eerste enveloppe met mooie cadeaus als blijk van waardering aan mantelzorger Esther uitgereikt. Daarna hebben de deelnemers zich laten verwennen door pedicures, masseurs, een ontspanningscoach, elektrische massagestoelen, een homeopaat, een kapper en een barbier voor de mannen! Mantelzorgster Vera de Feyter-Zoutberg zegt: “ Ik heb er een prachtig kapsel en make-up advies aan overgehouden en na de heerlijke rug massage slaap ik nu veel beter. Het was een geweldige avond. Alles klopte”. Ook waren er vijf leerlingen van de Willibrordschool die in het kader van de actie ‘TIJN’ de nagels lakten van de aanwezigen. En dat deden ze prachtig. Als klapper op de vuurpijl kon men naar een lachcursus waardoor het Huis van Alles op de Vromade even van genot  op zijn grondvesten trilde.

Op 11 november deed Reeuwijk het nog eens dunnetjes over met een prachtig opgemaakte high tea in het Huis van Alles op de van Staverenstraat. De middag werd deftig opgeluisterd door een actrice van theater Veder die als Barones de aanwezigen voorzag van persoonlijke gedichten en een gezongen blijk van waardering. Nederlands kampioen luchtdirigeren Richard van Roessel zorgde voor een fijne spijsvertering tussen de gangen door. Er werden dirigeer stokjes uitgedeeld en men kwam volop in beweging op echte onvervalste Andre Rieu klassiekers.

Twee dagen volledig in het kader van mantelzorgers. Even niet gezorgd maar verzorgd worden. Daar gaan stichting SAM, de vrijwilligers en de gemeente Bodegraven-Reeuwijk in 2018 weer voor! Bent u ook mantelzorgeer maar heeft u zich nog niet geregistreerd? Ga dan naar www.mantelzorgcentraal.nl en registreer u via de knop Bodegraven-Reeuwijk.