Alphen a/d Rijn: film en nagesprek over zelfmoord (20 + 26 april)

Op do 20 en wo 26 april 19.00 uur vertoont het Parkvilla filmhuis in Alphen a/d Rijn i.s.m 113 Zelfmoordpreventie en GGZ Rivierduinen de film:

In het Hoofd van mijn Zusje

In het hoofd van mijn zusje is geregisseerd door Ingrid Kamerling. In deze poëtische en tegelijkertijd rauwe documentaire kruipt de filmmaakster in het hoofd van haar zus, die op 24-jarige leeftijd onverwacht een einde aan haar leven maakte. De beelden bewegen langs werkelijkheid en fantasie, onderbewustzijn, dromen en gedachten. Een ‘coming of age’-verhaal over de zoektocht naar identiteit. De zusjes leveren elk hun eigen strijd, maar is hun strijd wel zo verschillend? Geleidelijk vervagen de grenzen tussen de zussen, tot het punt dat we ze niet meer van elkaar kunnen onderscheiden. In het hoofd van mijn zusje is een intiem portret van een hechte zussenband en een ode aan kwetsbaarheid.

De documentaire ging in première op het Nederlands Film Festival 2016 en maakte veel los in de Nederlandse en Italiaanse media. De film won zowel de jury- als de publieksprijs op het Perugia Social Film Festival in Italië en de ‘best documentary award’ op het International Film Festival Delhi.

Kijk voor meer informatie op: www.facebook.com/vivianvivianfilm of vivianvivian-film.com

Nagesprek

Na afloop van de documentaire is er omstreeks 20.00 uur een nagesprek.

Op do 20 april met een medewerker van 113 zelfmoordpreventie, nabestaande Ursula Kamerling (de moeder van de regisseur) en een ervaringsdeskundige o.l.v. Nellie Wilschut, preventiemedewerker bij GGZ Rivierduinen.

Op wo 26 april is er een nagesprek met de filmmaker Ingrid Kamerling, haar moeder en Jobs Steenhoven, huisarts en medewerker bij 113 Zelfmoordpreventie.

hoofdvanmijnzusje

Kaarten bestellen

Bestel uw kaarten a € 8,50 online via www.parkvilla.nl of via de kassa: 0172-49 37 37 (optie 2)
Adres Parkvilla: Cornelis Geellaan 2, Park Rijnstroom, 2406 JG Alphen aan den Rijn